Purpurový vrch (USA 2015)

purpurovy vrchCrimson Peak
119 minút.
Scenár: Guillermo del Toro, Matthew Robbins. Réžia: Guillermo del Toro. Kamera: Dan Laustsen. Strih: Bernat Vilaplana. Hudba: Fernando Velázquez. Účinkujú: Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston, Charlie Hunnam, Jim Beaver, Burn Gorman, Leslie Hope, Doug Jones, Jonathan Hyde, Bruce Gray, Emily Coutts, Alec Stockwell a ďalší.
Slovenská premiéra 15. októbra 2015
Mexický filmár preslávený snímkami Faunov labyrint, Mimic a Hellboy sa vracia s ďalším fantastickým hororom, ktorý síce počas nakrúcania viackrát zmenil účinkujúcich, no i tak má podľa režiséra to najlepšie možné herecké obsadenie. Príbeh sa odohráva v 19. storočí. Spisovateľka Edith Cushingová (Mia Wasikowska) píše, aby sa zbavila desivej traumy z detstva. Zaľúbi sa do svojho fanúšika Thomasa Sharpea (Tom Hiddleston) a vydá sa zaňho bez toho, aby ho lepšie poznala. Stane sa tak spolumajiteľkou panstva Purpurový vrch, ktorému dominuje starý schátraný viktoriánsky dom, kde žije aj jej švagriná lady Lucille (Jessica Chastain). Edith má z domu od prvej chvíle zlý pocit, ale to nie je nič proti tomu, čo sa chystá. Nakrúcanie v kanadskom Toronte a Ontariu vyšlo na 55 miliónov dolárov. Majster psychologického hororu Stephen King film označil ako „gorgeous and just fucking terrifying“.
Foto: Barracuda Movie

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.