Malá z rybárne (Česká republika – Slovenská republika 2015)

Mala_z_rybarnyMalá z rybárny
71 minút.
Scenár: Jan Balej a Ivan Arsenjev. Réžia a výtvarník: Jan Balej. Kamera: Martin Procházka, Alan Soural. Strih: Alena Spustilová, Viliam Vala. Hudba: Louis Warynski, Chapelier Fou. Účinkujú: Oldřich Kaiser, Anežka Kubátová, Petr Forman, Ivana Chýlková, Barbora Hrzánová, Jan Novotný, Nina Divíšková, Veronika Žilková, Radek Holub, Vladimír Javorský a ďalší.
Slovenská premiéra 3. septembra 2015
Českí, slovenskí, maďarskí a francúzski tvorcovia spolupracovali na bábkovom filme (využívajúcom kombináciu stop motion + CGI) scenáristu, režiséra a výtvarníka Jana Baleja (Moře, proč je strýčku slané? z pásma Fimfárum 2, 2006), inšpirovanom Andersenovou rozprávkou o malej morskej víle. Autor akoby programovo chcel negovať pestrofarebnú rozjuchanú kreslenú hudobnú komédiu Walta Disneyho. Ponurým, na estetike ošklivosti stojacim obrazom rozpráva tragický príbeh rodiny Morského kráľa a najmladšej z troch jeho dcér. Nielenže musí emigrovať zo spustošeného oceánu, vo svete suchozemcov sa nezaľúbi do princa ale do pasáka a živí sa prostitúciou. Českí diváci i recenzenti prijali film s rozpakmi.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.