Motýle (Veľká Británia 2014)

Motýle resizeMotýle (Veľká Británia 2014)
The Duke of Burgundy
104 minút.
Scenár a réžia: Peter Strickland. Kamera: Nicholas D. Knowland. Strih: Matyas Fekete. Hudba: Faris Badwan a Rachel Zeffira. Účinkujú: Sidse Babett Knudsen, Chiara D'Anna, Fatma Mohamed, Monica Swinn, Eugenia Caruso, Zita Kraszkó, Eszter Tompa, Kata Bartsch a ďalší.
Slovenská premiéra 14. mája 2015
V Británii sa volá The Duke of Burgundy, v Čechách Pestrobarvec petrklíčový, na Slovensku Motýle. Film, ktorý britský scenárista a režisér Peter Strickland nakrútil za milión dolárov s čisto ženským obsadením vlani v Maďarsku, podobne ako v roku 2009 svoj úspešný dlhometrážny debut Katalin Varga, ocenený Strieborným medveďom Berlinale. Režisér totiž žije a pôsobí ako učiteľ angličtiny práve v Budapešti. Duke of Burgundy je anglické pomenovanie motýľa Hamearis lucina, na Slovensku známeho ako hájovník prvosienkový. Stricklandov film zobrazuje zberateľku motýľov Cynthiu (Sidse Babett Knudsen), jej milenku Evelyn (Chiara D'Anna), ich premenlivé vzťahy a sadomasochistické kratochvíle, ktorým sa oddávajú v schátranom šľachtickom sídle, v neurčitom čase a nemenovanej európskej krajine.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.