Ovečka Shaun vo filme (Veľká Británia-Francúzsko 2015)

shaun-the-sheep-590860l resizeOvečka Shaun vo filme (Veľká Británia-Francúzsko 2015)
Shaun the Sheep
85 minút.
Scenár a réžia: Mark Burton, Richard Starzak. Kamera: Charles Copping, Dave Alex Riddett. Strih: Sim Evan-Jones. Hudba: Ilan Eshkeri. Účinkujú: Justin Fletcher, John Sparkes, Omid Djalili, Richard Webber, Kate Harbour, Tim Hands, Andy Nyman, Simon Greenall, Emma Tate, Jack Paulson, Sean Connolly , Henry Burton, Nick Park a ďalší.
Slovenská premiéra 23. apríla 2015
V roku 1995 v Oscarom ocenenom krátkom animovanom filme A Close Shave svetoznáma animovaná dvojica pán Wallace a jeho geniálny psík Gromit riešili záhadu miznúcej ovčej vlny. Jednou z obetí sa stal i baranček Shaun. V roku 2002 sa vrátil v príbehu Úžasné vynálezy. Publikum si ho obľúbilo natoľko, že štúdiá Aardman Animations mu v roku 2007 venovali samostatný seriál pre deti Shaun the Sheep, od ktorého sa dokonca o dva roky neskôr odčlenil ďalší, Timmy Time, o Shaunovom maličkom bratrancovi Timovi. Teraz Shaun po štyroch sériách a 130 častiach, po úspechoch filmov Aardman Animations Slepčí úlet, Wallace a Gromit: prekliatie králikolaka, Spláchnutý a Piráti, prichádza vo svojej vlastnej celovečernej snímke pre kiná. Ako triumf klasickej ručnej animácie, poetického humoru a všeobecnej zrozumiteľnosti. Pretože zvierací ani ľudskí hrdinovia sa nevyjadrujú slovami, zaobišiel sa dokonca aj bez dabingu!
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.