Zbohom jazyku (Švajčiarsko-Francúzsko 2014)

zbohom jazyku 882468l resizeZbohom jazyku (Švajčiarsko-Francúzsko 2014)
Adieu au langage
70 minút.
Scenár, réžia a strih: Jean-Luc Godard. Kamera: Fabrice Aragno. Hudba: Phill Zagajewski. Účinkujú: Héloise Godet, Kamel Abdeli, Richard Chevallier, Zoé Bruneau, Christian Gregori, Jessica Erickson, Marie Ruchat, Jean-Luc Godard a ďalší.
Slovenská premiéra 12. marca 2015
Klasik svetovej kinematografie, priekopník francúzskej novej vlny Jean-Luc Godard zažiaril roku 1960 v Berlíne snímkou Na konci s dychom, ocenenou Strieborným medveďom. Roku 1983 získal v Benátkach Zlatého leva za Krstné meno Carmen. V roku 2011 mu udelili čestného Oscara. No doma vo Francúzsku na festivale v Cannes prvý raz bodoval až vlani, vo svojich 83 rokoch. Cenu poroty získal za snímku Adieu au langage, filmový experiment v 3D alebo esej, od všetkých konvencií oslobodeným sledom obrazov a zvukov, ktoré sám aj zostrihal a charakterizoval slovami: „Je to o mužovi a jeho žene, ktorí si navzájom nerozumejú, pretože nehovoria rovnakým jazykom.“
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.