Americký ostreľovač (USA 2014)

Americky ostrelovac -FP-0148 resizeAmerický ostreľovač (USA 2014)
American Sniper
133 minút.
Scenár: Jason Hall. Réžia: Clint Eastwood. Kamera: Tom Stern. Strih: Joel Cox, Gary Roach. Hudba: Joseph S. DeBeasi. Účinkujú: Bradley Cooper, Sienna Miller, Kyle Gallner, Luke Grimes, Jake McDorman, Sam Jaeger, Brian Hallisay, Eric Close, Marnette Patterson a ďalší.
Slovenská premiéra 19. februára 2015
Bestseller v podobe pamätí bývalého príslušníka U. S. Navy SEAL Chrisa Kylea z roku 2012 sa rýchlo dočkal i filmovej adaptácie. Producentom a režisérom nie je nikto iný ako Clint Eastwood, držiteľ Oscarov za réžiu filmov Nezmieriteľní a Million Dollar Baby. Najnebezpečnejšieho ostreľovača americkej histórie hrá Bradley Cooper, spoluúčinkuje Sienna Miller. Chris Kyle si v Iraku pripísal 160 potvrdených a vyše 250 nepotvrdených smrtiacich zásahov, takže nepriatelia na jeho hlavu vypísali vysokú odmenu. Vo februári 2013 ho však doma v USA na vojenskej strelnici zabil kolega trpiaci posttraumatickým stresovým syndrómom. Film nominovali na Oscary v šiestich kategóriách.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.