Birdman (USA 2014)

BIRDMAN 00796 resizeBirdman (USA 2014)
Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)
119 minút.
Scenár: Alejandro González Inárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris, Armando Bo. Réžia: Alejandro González Inárritu. Kamera: Emmanuel Lubezki. Strih: Douglas Crise, Stephen Mirrione. Hudba: Antonio Sanchez. Účinkujú: Michael Keaton, Edward Norton, Naomi Watts, Emma Stone, Zach Galifianakis, Andrea Riseborough, Amy Ryan, Lindsay Duncan, Merritt Wever, Natalie Gold a ďalší.
Slovenská premiéra 22. januára 2015
Úvodným predstavením lanského benátskeho festivalu sa stala trpká komediálna dráma mexického režiséra Alejandra G. Inárritu Birdman. Michael Keaton hrá herca Riggana Thomsona. Pred rokmi ho preslávilo účinkovanie v hlavnej role filmov o superhrdinovi Birdmanovi a dodnes sa usiluje vymaniť z tieňa úspešnej postavy. Inscenuje na Broadwayi vážnu drámu, ktorú napísal a sám v nej účinkuje, ale vplyv Birdmana je silnejší, ako si uvedomuje a jeho odpor sa stáva donkichotským bojom proti sebaklamom, egoizmu, ilúziám a vlastnej neschopnosti. Film, ktorý v Benátkach nezískal žiadnu štatutárnu cenu, dostal dva Zlaté glóbusy a nominovali na 9 Oscarov.
Foto: Barracuda Movie

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.