Rukojemník (SR-ČR 2014)

Rukojemnik2 resizeRukojemník (SR-ČR 2014)
Jak jsme hráli čáru / Hostage
110 minút.
Scenár: Peter Pišťanek, Marian Urban. Réžia: Juraj Nvota. Kamera: Diviš Marek. Strih: Alois Fišárek. Hudba: Ľubica Malachovská Čekovská. Účinkujú: Richard Labuda, Milan Lasica, Libuše Šafránková, Ondřej Vetchý, Szidi Tobias, Christopher Pauliny, Alexander Bárta, Slávka Halčáková, Ady Hajdu, Ondřej Malý, Miroslav Noga, Róbert Roth, Jana Oľhová, David Pašš, Zita Furková, Marián Labuda ml,  Vladimír Zboroň, Peter Pišťanek a ďalší.
Slovenská premiéra 8. januára  2015
Juraj Nvota režíroval po Muzike (2007) ďalšiu adaptáciu literárnej predlohy Petra Pišťanka. Tentoraz ako rodinný film na pomedzí drámy a komédie o synovi rodičov, ktorí v polovici 60. rokov minulého storočia emigrovali na Západ, kým on ostal v opatere dedka a babky. „Pišťanek a Urban prinášajú paletu portrétov z radov dospelákov aj ich zmenšenín. Charaktery odvážnych, bojazlivých, veriacich, ateistov, lojálnych, nekompromisných, naivných, cynických a iných sa tvoria vo výraznej akcii, v situácii, v obrazoch, vo vzťahoch. Detský svet, na rozdiel od sveta veľkých, je plný energie, emócie, fantázie a humoru,“ tvrdí režisér. České kiná film uvádzajú už od začiatku decembra pod názvom Jak jsme hráli čáru a s českým dabingom.
Foto: Barracuda Movie

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.