Láska na vlásku (Slovenská republika 2014)

laska na vlasku 012 resizeLáska na vlásku (Slovenská republika 2014)
97 minút.
Scenár a réžia: Mariana Čengel Solčanská. Kamera: Ivan Finta. Strih: Ondrej Azor. Hudba: Vladimír Martinka. Účinkujú: Celeste Buckingham, Samuel Spišák, Tomáš Hanák, Tomáš Matonoha, Judit Bárdos, Mlan Bahúl, Aniko Varga, Atila Mokos, Jakub Rybárik, Gabriela Dolná, Ivan Béla Vojtek, Karol Čálik, Marta Rašlová, Gusto Kyselica, Štefan Šafárik a ďalší.
Slovenská premiéra 9. októbra 2014
Fanúšičky hviezdičky slovenskej populárnej hudby Celeste Buckingham si nenechajú ujsť rozprávku scenáristky a režisérky Mariany Čengel Solčanskej. Napodiv – hlavnou postavou je kováčov syn Tomáš, potulný komediant, ktorý si na kráľovskom hrade vymení miesto so znudeným princom Matejom. Obaja chlapci „sa vďaka výmene naučia priateľstvu, pokore, pracovitosti a objavia skutočné hodnoty života a lásky“. Film nakrúcali aj na Oravskom hrade, v Múzeu oravskej dediny v Zuberci a na Nitrianskom hrade. Realizačný rozpočet diela slovenskej spoločnosti JMB Film, na ktorom participovali aj RTVS, ČT a Audiovizuálny fond, sa vyšplhal na 1 450 000 eur bez DPH a nákladov na distribúciu.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.