Ťažký deň (Veľká Británia 1964)

tazky denA Hard Day's Night
87 minút.
Scenár: Alun Owen. Réžia: Richard Lester. Kamera: Gilbert Taylor. Strih: John Jympson. Hudba: The Beatles. Účinkujú: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr, Norman Rossington, Wilfrid Brambell, John Bluthal, Victor Spinetti, Margaret Nolan, Rosemarie Frankland a ďalší.
Slovenská premiéra 2. októbra 2014
Dvadsiaty ročník prehliadky Projekt 100 vracia do našich kín aj hudobný film z roku 1964, v ktorom Richard Lester zachytil dva dni v živote kapely The Beatles v časoch vrcholiacej beatlemánie. Scenárista Alun Owen strávil s Beatles niekoľko dní. Sami mu vraj povedali, že  ich život je „vlak a izba a auto a izba a izba a izba...“ Hravá hudobná komédia s typickým britským humorom a hitmi ako A Hard Day‘s Night, Can‘t Buy My Love, She Loves You vznikla s rozpočtom 189 000 libier. Neušiel sa jej jediný Oscar, Zlatý glóbus ani cena BAFTA. Dnes patrí do zlatého fondu svetovej kinematografie a na prvé miesta rebríčkov najlepších aj divákmi najmilovanejších filmov. Richard Lester v roku 1965 režíroval aj druhý film s Beatles Help!
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.