Slovensko 2.0 videlo vyše 50-tisíc divákov,

SLOVENSKO 2.0 resizeUnikátny poviedkový film Slovensko 2.0, ktorý sa očami desiatich režisérov pozerá na dvadsať rokov Slovenska, si získal záujem u divákov. Od premiéry ho už videlo vyše 50-tisíc divákov. V slovenských kinách si ho počas premiérového víkendu od 10. apríla pozrelo vyše 1000 divákov. Včera film renomovaných slovenských tvorcov sledovalo v televíznej premiére na Dvojke 49-tisíc divákov.

Film sa dostáva k filmovým fanúšikom aj na DVD a na internete. Od dnes je v sieti Panta Rhei v predaji dvojjazyčné slovensko-anglické DVD so špeciálnym bonusom - exkluzívnou knihou s rozhovormi so všetkými desiatimi režisérmi. A v stredu 16. apríla o 18:00 v kníhkupectve Panta Rhei na Vysokej ul. v Bratislave DVD slávnostne pokrstia producenti filmu Zora Jaurová a Mátyás Prikler a režiséri poviedok Zuzana Liová, Peter Kerekes, Peter Krištúfek a ďalší. Verejnosti predstavia ukážky zo svojich filmov a po autogramiáde sa uskutoční diskusia s tvorcami.

 

Po prvýkrát na Slovensku sa producenti filmu Slovensko 2.0 rozhodli uviesť film v modeli paralelnej distribúcie – v rovnakom čase v kine, v televízii, na internete aj na DVD. „Film sa nakrúca preto, aby ho ľudia videli. Správanie divákov sa s digitálnou dobou mení a menia sa aj distribučné modely. Paralelná distribúcia sa vo svete testuje už niekoľko rokov a filmy majú vďaka nemu zaujímavé výsledky. Rozhodli sme sa vyskúšať tento spôsob ako prví aj v slovenských podmienkach. Chceme, aby film videlo čo najviac divákov, bez ohľadu na distribučný kanál.,“ vysvetľujú producenti Zora Jaurová a Mátyás Prikler.

 

A Slovensko 2.0 mieri k divákom aj cez internet. Od dnes si ho verejnosť môže  pozrieť prostredníctvom siete Piano na webovej stránke www.sme.sk.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.