Nová Rada Slovenského filmového ústavu

50 SFU resizeS účinnosťou od 17. februára 2014 pôsobí Rada Slovenského filmového ústavu (SFÚ) v novom zložení. Má päť členov a popri generálnom riaditeľovi je hlavným riadiacim orgánom inštitúcie. V SFÚ je rada zriadená od začiatku roka 2008, keď vstúpil do platnosti audiovizuálny zákon, ktorý nanovo definoval postavenie SFÚ i jeho systém riadenia.

Minister kultúry SR Marek Maďarič vymenoval v zmysle audiovizuálneho zákona č. 343/2007 Z.z. s účinnosťou od 17. februára troch nových členov Rady SFÚ. Prezident Slovenskej filmovej a televíznej akadémie (SFTA) a zároveň scenárista, režisér a pedagóg prof. Ondrej Šulaj v rade pôsobí od 16. februára 2011 a po uplynutí predchádzajúceho funkčného obdobia bol za jej člena znovu vymenovaný. Ďalší dvaja noví členovia rady sú režisér, scenárista a pedagóg prof. Martin Šulík, ArtD. a zamestnankyňa Sekcie médií, audiovízie a autorského práva MK SR JUDr. Marta Franková. V rade nahradili Ing. Františka Gyárfáša a JUDr. Oľgu Davalovú, ktorým skončilo funkčné obdobie. Ďalší dvaja členovia Rady SFÚ v jej súčasnom zložení sú pedagóg, estetik a filmový teoretik prof. PhDr. Peter Michalovič, PhD., ktorý v rade pôsobí od 1. novembra 2010, a Mgr. Miroslav Ulman, odborný referent Audiovizuálneho informačného centra SFÚ, ktorý je volený zamestnancami inštitúcie ako ich zástupca a v rade pôsobí od 4. septembra 2009. Od 17. februára 2014 je teda zloženie Rady SFÚ nasledovné: prof. PhDr. Peter Michalovič, PhD., prof. Ondrej Šulaj,  prof. Martin Šulík, ArtD., JUDr. Marta Franková a Mgr. Miroslav Ulman.

 

Rada SFÚ je hlavný riadiaci orgán inštitúcie. Volí a odvoláva generálneho riaditeľa, vyjadruje sa k návrhu výročnej správy a k návrhu rozpočtu, schvaľuje dlhodobé plány a koncepcie rozvoja SFÚ. Má päť stálych členov, z ktorých štyroch menuje minister kultúry SR a jeden je volený priamo zamestnancami a odbornými pracovníkmi SFÚ. Funkčné obdobie člena Rady SFÚ je trojročné. Členstvo v rade je čestné a nevyplýva z neho žiadny pracovnoprávny vzťah.

Uznesenia Rady SFÚ sú zverejnené na internetovej stránke SFÚ:
http://www.sfu.sk/slovensky-filmovy-ustav-o-nas/organizacna-struktura/rada-sfu

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.