Newyorskí kritici sa rozhodli pre Špinavý trik

Špinavý trikNová snímka režiséra Davida O. Russella Špinavý trik (American Hustle) si odniesla hneď tri ceny New York Film Critics Circle: najlepší film, najlepšíscenár (David O. Russell a Eric Warren Singer) a najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe (Jennifer Lawrence). Všetci tušíme, čo to môže znamenať.

Ceny NYFCC nie vždy spoľahlivo predpovedajú víťazov Ceny Akadémie, no štatisticky nie sú ich odhady najhoršie. V minulosti ocenili snímky ako The Artist, Smrť čaká všade a Pán prsteňov: Návrat kráľa alebo najlepší ženský herecký výkon Reese Witherspoon vo filme Walk the Line a Helen Mirren v životopisnej dráme Kráľovná a to dávno predtým, ako boli vôbec vyhlásené nominácie na Oscara. Samozrejme, nie vždy si víťazi NYFCC odnesú aj zlatú sošku, no stojí za to venovať im určitú pozornosť. V prípade Jennifer Lawrence to platí dvojnásobne. Herečka s výraznou osobnosťou dokázala, že si vie svojím šarmom získať priazeň Akadémie, keď vo februári tohto roka získala Oscara za najlepší ženský herecký výkon v snímke Terapia láskou.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.