Shun Li a básnik (Taliansko/Francúzsko 2001)

Shun-Li-a-básníkIo sono Li / Shun Li and the Poet

98 minút
Scenár: Andrea Segre, Marco Pettenello. Réžia: Andrea Segre. Kamera: Luca Bigazzi. Strih: Sara Zavariseová. Hudba: François Couturier. Hrajú: Tao Zhao, Rade Šerberdžija, Marco Citran, Giuseppe Battiston, Giordano Bacci, Spartaco Minardi, Zhong Cheng, Wang Yuan, Amleto Voltolina, Andrea Pennacchi
Premiéra: 3. december 2013
„Sila nevypovedaného v priamom kontraste s vypovedaným...”
Shun Li (Tao Zhao) pracuje v textilke na predmestí Ríma, aby sa získala povolenie, ktoré umožní jej osemročnému synovi prísť za ňou do Talianska. Náhle ju však preložia do Chioggie, malého ostrovného mesta v lagúne Veneto, aby tam pracovala ako barmanka v krčme. Bepi (Rade Šerbedžija), slovanský rybár priateľmi prezývaný „Básnik“, je už roky štamgast práve tej malej krčmy. Priateľstvo medzi Shun Li a Bepim rozruší čínsku, ale aj miestnu komunitu, ktoré sa snažia zasiahnuť, možno preto, lebo sa tejto novosti príliš boja. Taliansky režisér Andre Segre prináša svojím hraným celovečerným debutom intímny príbeh o strete dvoch rozdielnych kultúr a kritiku zastaralých spoločenských hodnôt a konvencií, ktoré dokážu roztrhať krehké putá rodiaceho sa priateľstva dvoch ľudí z rôznych kútov sveta.
Foto: Film Europe

 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.