Bumblebee (USA 2018)

BumblebeeBumblebee
Akčný sci-fi, 113 minút
Scenár: Christina Hodson. Réžia: Travis Knight. Kamera: Enrique Chediak. Strih: Paul Rubell. Hudba: Dario Marianello. Hrajú: Hailee Steinfeld, John Cena, Jorge Lendeborg Jr., Pamela Adlon, Fason Drucker, Dylan O´Biren, Justin Theroux, Angela Bassett, Stephen Schneider, Megyn Price, Peter Cullen, Grey Griffin, Kenneth Choi, Len Carriou a ďalší.
Slovenská premiéra: 20. decembra 2018
Charlie Watson (Hailee Steinfeld) oslavuje osemnásť, ale veľa dôvodov k radosti nemá. Nádej, že od rodiny dostane vysnívané auto, sa rozplynie vo chvíli, keď rozbalí mimoriadne trápne darčeky. Až majiteľ autobazáru a vrakoviska, u ktorého brigáduje, sa nad ňou zľutuje a daruje jej žltý Volkswagen Chrobák, ktorý avšak spadá skôr do kategórie dar-nedar. Len ten najväčší optimista by totiž stavil na to, že úbohá kraksňa bude ešte niekedy jazdiť. Charlie ho dokáže rozchodiť aspoň natoľko, že s ním doskáče domov do garáže, kde sa ho pokúsi opraviť. Keď sa ale po prvýkrát pozrie na podvozok, uvidí na ňom dve veľké modré oči a okamžite vie, že to nebude len také obyčajné auto. S Autobotom Bumblebeem sa spriatelí pozoruhodne rýchlo, napriek tomu, že ten s ňou kvôli poškodeniu nemôže komunikovať inak ako prostredníctvom útržkov pesničiek z autorádia. Vzhľadom na to, že Bumblebeeho intenzívne hľadajú nepriateľsky naladení Deceptikoni z jeho rodnej planéty a podobne nebezpečný vládny agent Burns (John Cena), nebudú mať Charlie a Bumblebee na bližšie zoznámenie čas a priestor. Na úteku pred nepriateľmi však zistia, že navzdory všetkým predpokladom môžu byť ako nesúrodý tandem neporaziteľní. Príbeh snímky časovo predchádza všetky diely predchádzajúcich Transformers, a hoci diváci dostanú to, na čo sú z populárnej ságy zvyknutí, film do série celkom nezapadá. „Srdcom tohto príbehu je vzťah Charlie a Bumblebeeho, to, ako spolu prežívajú banálne, ale aj veľmi nebezpečné situácie. Vývoj postav je dôležitejší ako akcia, “hovorí Hailee Steinfeld a potvrdzuje tak nádeje, ktoré fanúšikovia Transformers do filmu vkladali. Po kovových orgiách v podaní Michaela Baya sa séria vracia tam, kde ju chcú vidieť – k ľahkosti a zábavnosti prvého dielu.
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.