Lajka (Česká republika 2017)

laika85 minút.
Námet, scenár, réžia, výtvarník, strih: Aurel Klimt. Kamera: Radek Loukota. Hudba: Marek Doubrava. Účinkujú: Helena Dvořáková, Jan Vondráček, Petr Čtvrtníček, Karel Zima, Miroslav Táborský, Čeněk Koliáš, Ivana Lokajová, Vladimír Merta, Martin Matejka, Robert Nebřenský, Jan Budař a ďalší.
Slovenská premiéra 2. novembra 2017
Najvýraznejší súčasný český animátor Aurel Klimt (nar. v Žiline 1972), známy ako tvorca projektov Fimfárum Jana Wericha a Fimfárum 2, až teraz prichádza so svojím samostatným celovečerným debutom. Lajka je fantastický animovaný bábkový muzikál o zvieratkách, ktoré ruskí i americkí vedci vypúšťali do kozmu z Houstonu a Bajkonuru v časoch pretekov o dobytie vesmíru pred viac než pol storočím. Zvieratá blúdia vesmírom, až nakoniec prostredníctvom čiernej diery šťastne začnú obývať vzdialenú planétu. Po dlhej dobe harmonického a nikým nerušeného súžitia s miestnymi živočíchmi k nim však doputujú aj dvaja ľudskí kozmonauti. Mimochodom, Sovietsky zväz vypustil družicu Sputnik 2 s fenkou Lajkou 3. novembra 1957...
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.