Nepríjemná pravda 2 (USA 2017)

neprijemna prafda 2An Inconvenient Sequel: Truth to Power
98 minút.
Scenár: Al Gore. Réžia: Bonni Cohen, Jon Shenk. Kamera: Jon Shenk. Strih: Don Bernier, Colin Nusbaum. Hudba: Jeff Beal. Účinkujú: Al Gore, George W. Bush, John Kerry, Marco Krapels, Angela Merkel, Barack Obama, Vladimir Putin, Donald J. Trump, Tom Rielly a ďalší.
Slovenská premiéra 2. novembra 2017
Pred desiatimi rokmi sfilmoval režisér Davis Guggenheim ekologické názory amerického demokratického senátora a v rokoch 1993-2001 aj viceprezidenta Ala Gorea do podoby dlhometrážneho dokumentu s názvom An Inconvenient Truth. Film tvrdil, že ak svet nepríjme zásadné a tvrdé opatrenia, do desiatich rokov sa dostane na prah neodvratnej ekologickej katastrofy. Po desiatich rokoch prichádza Al Gore s režisérmi Bonni Cohenovou a Jonom Shenkom, aby ukázal, kam sa svet za desaťročie posunul, čo sa zmenilo k lepšiemu a čo sa, naopak, zhoršilo. Slovenským divákom pri pochopení základného posolstva prekáža fakt, že na rozdiel od českých kín v tých našich sa prvý film nepremietal. Otázkou však zostáva, koľko ľudí sa naň vyberie a koľkí z nich ho dokážu dopozerať do konca. Najmä keď kiná v tom istom termíne ponúkajú aj iný dokument s nádhernými obrázkami atraktívnych zvieratiek Earth: Deň na zázračnej planéte a filmový politický pamflet Sedliacky rozum.
Foto: CinemArt

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.