Happy End (Francúzsko-Rakúsko-Nemecko 2017)

happy end107 minút.
Scenár a réžia: Michael Haneke. Kamera: Christian Berger. Strih: Monika Willi. Hudba: rôzni autori. Účinkujú: Isabelle Huppert, Toby Jones, Mathieu Kassovitz, Jean-Louis Trintignant, Loubna Abidar, Dominique Besnehard, Hassam Ghancy, Franck Andrieux, Franz Rogowski, Laura Verlinden, Fantine Harduin, Nabiha Akkari, Aurélia Petit, Philippe du Janerand, Alexandre Carrière, Nathalie Richard, David Yelland, Maryline Even, Sophie Bourdon, Jack Claudany, Jackee Toto a ďalší.
Slovenská premiéra 26. októbra 2017
Rakúsky klasik nemeckého pôvodu Michael Haneke (nar. 1942), tvorca filmov Bennyho video, Pianistka, Čas vlkov, Biela stuha (Zlatá palma Cannes, Zlatý glóbus 2009) a Láska (Zlatá palma Cannes, Oscar 2013) vo svojom najnovšom diele nehovorí len o kríze medziľudských vzťahov v rodine, ale aj o kríze spoločnosti ako takej. Kým svet sa nepostrehnuteľne no zásadne mení, dobre situovaná francúzska rodina aj v čase utečeneckej krízy žije vo svojej bubline akoby nič. Zubami-nechtami sa drží zavedeného poriadku, silou-mocou živí ilúziu o svojom dokonalom šťastí. Happy End s hercami ako Isabelle Huppert, Mathieu Kassovitz a Jean-Louis Trintignant je filmom o tom, že už nevnímame jeden druhého a stávame sa voči sebe slepými. Snímka mala premiéru na festivale v Cannes a uviedli ju aj prestížne prehliadky v Mníchove či Sydney, ale nemôže sa pýšiť žiadnymi cenami.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.