Tulipánová horúčka (Veľká Británia-USA 2017)

tulipanova horuckaTulip Fever
107 minút.
Scenár: Deborah Moggach, Tom Stoppard. Réžia: Justin Chadwick. Kamera: Eigil Bryld. Strih: Rick Russell. Hudba: Danny Elfman. Účinkujú: Cara Delevingne, Alicia Vikander, Dane DeHaan, Holliday Grainger, Christoph Waltz, Zach Galifianakis, Jack O'Connell, Judi Dench, Kevin McKidd, Tom Hollander a ďalší.
Slovenská premiéra 31. augusta 2017
Justin Chadwick si vybudoval renomé ako televízny režisér, ale uspel aj v kinách snímkami Kráľova priazeň a Mandela: Dlhá cesta k slobode. Dramatik Tom Stoppard, pôvodom z moravského Zlína, preňho adaptoval román Deborah Moggachovej z roku 1999. Dráma ľúbostného trojuholníka sa odohráva v Nizozemsku 17. storočia, keď obľuba tulipánov dosahovala vrchol a cibuľky sa predávali drahšie než zlato. Obchodník Cornelis Sandvoort (Christoph Waltz) chystá svadbu s mladučkou Sophiou (Alicia Vikander). Objedná jej portrét u maliara Van Loosa (Dane DeHaan), lenže nevesta a umelec k sebe zahoria zničujúcou láskou. Projekt sa začal v roku 2004 ako ďalší film Johna Maddena, s Jude Lawom a Keirou Knightley, ale financie ho zabránili dokončiť. Ožil v roku 2013, no v roku 2014 opäť z finančných dôvodov skončil, aby práce pokračovali v roku 2015. Pôvodne mal mať premiéru vlani. S rozpočtom 25 miliónov dolárov ho nakrútili v Anglicku a Rakúsku, hudbu preň skomponoval Danny Elfman.
Foto: Forum Film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.