Formanov Černý Petr bude súťažiť v Benátkach

Taliansky režisér Giuseppe Piccioni (Fuori dal mondo, Luce dei miei occhi, Questi giorni) bude na 74. medzinárodnom filmovom festivale v Benátkach predsedať porote súťažnej prehliadky rekonštruovaných filmov a dokumentov o filme Venezia Classici. V porote piateho ročníka jedinečnej súťaže už tradične zasadne 26 poslucháčov talianskych filmových škôl, študujúcich filmovú teóriu a históriu.

Medzi čerstvo zreštaurovanými či rekonštruovanými dielami svetovej kinematografie nebudú chýbať Černý Petr Miloša Formana, Choď a pozeraj sa Elema Klimova, Červená pustatina Michelangela Antoninoniho, Blízke stretnutia tretieho druhu Stevena Spielberga, Novecento Bernarda Bertolucciho, Niet mieru pod olivami Giuseppe De Santisa, 2 ou 3 choses que je sais d'elle Jeana-Luca Godarda, ďalej dve diela Kendžiho Mizogučiho, po jednom filme Marca Ferreriho, Jasudžira Ozu, Clauda Chabrola, Johna Landisa, Jamesa Whalea a ďalších majstrov svetovej kinematografie.

Študentská porota vedená Giuseppom Piccionim bude hodnotiť aj nové dokumentárne filmy o filmoch a filmároch. Presný program prehliadky, ale i celého festivalu, sa však dozvieme až 27. júla.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.