Divoká babská jazda (Rough Night)

Scenár napísala spolu so svojím partnerom Paulom W. Downsom, s ktorým  spolupracuje už dlhšie na televíznej show Broad City. Vo svojej filmovej prvotine mu zverila aj úlohu Petra, snúbenca protagonistky príbehu, nádejnej Baby9 resizesenátorky Jess. Pre túto postavu získala jednu  z najzaujímavejších a najpopulárnejších súčasných amerických herečiek Scarlett Johansson, ktorú zaujala možnosť vyskúšať si účinkovanie v komédii. Zaujímavé je obsadenie Jessiných priateliek – nemotornú Alicu, ktorá celú párty vehementne organizuje, hrá Jillian Bell, Austrálčanku Pippu komička Kate Mc Kinnon, rebelujúcu aktivistku Frankie režisérkina spolupracovníčka zo spomínanej televíznej show Ilana Glazer a podnikateľku Blair jej údajne reálna priateľka Zoe Kravitz, dcéra speváka Lennyho Kravitza. Zo  známych mien sa tu mihne aj zostarnutá Demi Moore ako Lea, sexuálne experimentujúca manželka zo susedstva.

Baby7 resizeZaujímavé sú momenty  zobrazenia jednotlivých  tzv.najlepších priateliek, ich vzťahov. Neschopnosť empatie, ale aj osamelosť, rozhodovanie sa medzi rodinou a kariérou, reálne hodnotenie svojich limitov. Uvedomenie si, nakoľko pomôžeme  zmeniť svet k lepšiemu, ak dokážeme zmeniť sami seba a svoje postoje, a či to vôbec dokážeme. To všetko sa však nakoniec stráca v komediálno - detektívno- fraškovitom guláši.

Tvorcovia hovoria o svojom filme ako o blockbusterovej komédii pre dospelých, čiže ako o kasovo úspešnom titule. Ťažko posúdiť. Možno autori scenára parodovali budúcu senátorku, Baby10 resizejej spolupracovníkov i voličov, rovnako ako priateľky, alebo si trochu chceli utiahnuť z divákov. Istý typ amerického humoru je pre našinca (vrátane autorky recenzie) jednoducho ťažko pochopiteľný či stráviteľný. Eufemisticky povedané, je na naše pomery drsný. Istá časť publika ním môže byť nadšená, inú môže nudiť či iritovať. Svet sa mení, tzv. morálne výhrady dnes pôsobia archaicky a scény drogových, alkoholických či sexuálnych eskapád sú samozrejmosťou. Vtipkovanie o Baby6 resizepenisoch, vibrátoroch a tampónoch, či vylučovaní pôsobí však i dnes lascívne a občas až trápne. V niektorých amerických filmoch sa s tým stretávame až viac ako by bolo vhodné. Niektoré na tému odviazaných žúrov kraľujú neskôr aj v televízii. Lucia Aniello si na originalitu nárokovať teda nemôže. Nuž a hoci sa ako režisérka, spoluscenáristka a spoluproducentka síce  snažila, príliš jej to nevyšlo a Divoká babská jazda je síce bláznivo divoká, ale nie strhujúca. Ak však napriek tomu do kina pôjdete, mali by ste vydržať a dopozerať záverečné titulky. Až po nich sa nečakane dozviete, ako to všetko vlastne dopadlo...

Baby5 resizeDivoká babská jazda (Rought Night), USA,  2017
Dĺžka: 101 minút
Réžia: Lucia Aniello
Scenár: Lucia Aniello, Paul W.Downs
Kamera: Sean Porter
Kostýmy: Leah Katznelson
Strih: Craig Alpert
Hudba: Dominic Lewis
Hrajú: Scarlett Johansson, Jillian Bell, Zoë Kravitz, Ilana Glazer, Kate McKinnon, Paul W. Downs, Ryan Cooper, Ty Burrell, Demi Moore, Enrique Murciano, Dean Winters, Bob the Drag Queen a ďalší.ňä
Distribúcia: Itafilm
Premiéra v SR: 22. júna 2017
Foto: Itafilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.