Belgica (Belgicko-Francúzsko 2016)

BELGICA127 minút.
Scenár: Arne Sierens, Felix van Groeningen. Réžia: Felix Van Groeningen. Kamera: Ruben Impens. Strih: Nico Leunen. Hudba: Soulwax. Účinkujú: Stef Aerts, Tom Vermeir, Stefaan De Winter, Dominique Van Malder, Ben Benaouisse, Boris Van Severen, Sara De Bosschere, Charlotte Vandermeersch, Hélène De Vos, Jean-Michel Balthazar, Bo De Bosschere, Sam Louwyck, Anjana Dierckx a ďalší.
Slovenská premiéra 27. apríla 2017
Vitajte v najskazenejšom bare v Belgicku. Belgica je príbeh o eufórii, vzostupe a páde. Energiou pulzujúci a skvelou hudbou nabitý film rozpráva o osudoc bratov: charizmatického a temperamentného Franka a ambiciózneho, no neskúseného Joa, ktorý sa stane majiteľom baru s názvom Belgica. Spoločnými silami ho premenia z nevábnej krčmy na úspešný klub plný hlučnej hudby, krásnych žien a ničím nehatenej zábavy. Až neskoro zistia, že viesť takýto podnik je náročnejšie ako by sa zdalo a ich vzťahy aj osobný život  začnú chradnúť. Film ukazuje opojnú cestu k úspechu a nevyhnutný pád. Pôvodnú hudbu k nemu zložila formácia Soulwax, ktorá pre soundtrack vytvorila pätnásť fiktívnych skupín reprezentujúcich rôzne hudobné žánre a štýly.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.