Ospalá zátoka (Francúzsko-Nemecko 2016)

ospalazatokaMa Loute
122 minút.
Scenár a réžia: Bruno Dumont. Kamera: Guillaume Deffontaines. Strih: Basile Belkhiri. Účinkujú: Fabrice Luchini, Juliette Binoche, Valeria Bruni Tedeschi, Jean-Luc Vincent, Brandon Lavieville, Raph, Didier Després, Cyril Rigaux, Laura Dupré, Thierry Lavieville, Caroline Carbonnier, Manon Royère, Lauréna Thellier a ďalší.
Slovenská premiéra 13. apríla 2017
Francúzsky režisér Bruno Dumont (nar. 1958) pred dvomi rokmi rozosmial karlovarské publikum svojou minisériou Malý Quinquin. Teraz, rok po uvedení v súťaži na festivale v Cannes, vstupuje do kín s bláznivou komediálnou retro detektívkou Ma Loute. V lete 1910 niekoľko turistov na plážach Ospalej zátoky zmizlo. Žije tu komunita rybárov. Medzi nimi sa vyníma zvláštna rodina, Brefortovci, a na jej čele otec "Večný" (Thierry Lavieville), ktorý sa pokúša zvládať svojich podarených synov, najmä nerozvážneho Ma Louta (Brandon Lavieville). Vysoko nad zátokou stojí dom Van Peterghemsovcov. Tam každé leto degenerovaná buržoázna rodina zahníva. Keď sa medzi Ma Loutom a mladou zákernou Billie Van Peteghemovou (francúzska herečka, vystupujúca pod umeleckým menom Raph) začne rodiť svojský milostný príbeh, obe famílie zasiahne zmätok. Hoci na festivale v Cannes Dumont s filmom získal cenu za „najlepšie synchronizovanú hudbu“ (nech to už znamená čokoľvek), tvorcovia, producenti ani distributéri nikde neuvádzajú o akú hudbu ide a kto ju skomponoval. Koproducent filmu – televízia Arte – o nakrúcaní vyrobila dokument, prístupný aj vo formáte Virtual reality, s 360-stupňovým obrazom.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.