150 miligramov (Francúzsko 2016)

150 miligramovLa fille de Brest / 150 Milligrams
128 minút.
Scenár: Emmanuelle Bercot, Séverine Bosschem, Romain Compingt, Irène Frachon. Réžia: Emmanuelle Bercot. Kamera: Guillaume Schiffman. Strih: Julien Leloup. Hudba: Martin Wheeler. Účinkujú: Sidse Babett Knudsen, Benoît Magimel, Charlotte Laemmel, Isabelle de Hertogh, Lara Neumann, Patrick Ligardes, Olivier Pasquier, Philippe Uchan, Gustave Kervern, Pablo Pauly, Myriam Azencot a ďalší.
Slovenská premiéra 30. marca 2017
Emmanuelle Bercotová (nar. 1967) začínala svoje pôsobenie v kinematografii ako herečka, no v roku 1997 debutovala aj ako režisérka. V jej najnovšom filme pneumologička pracujúca v nemocnici v Breste príde na súvislosť medzi nevyjasnenými úmrtiami pacientov a podávaním lieku Mediator, ktorý je na trhu už 30 rokov. Ak má zvíťaziť pravda, musí Irène Frachon, ktorej skutočným príbehom sa film inšpiroval, zviesť boj Dávida s Goliášom. Film ju sleduje od počiatku, keď stojí so svojou pravdou sama proti všetkým, až po vypuknutie mediálnej búrky, ktorú jej zistenie spôsobí. Snímka získala nominácie na dve ceny César a na jednu cenu Lumiére.
Foto: Unifrance

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.