Rodinné šťastie (Maďarsko 2016)

Erodinne stastiernelláék Farkaséknál
81 minút.
Scenár a réžia: Szabolcs Hajdu. Kamera: Csaba Bántó, Flóra Chilton, Gajdics Dávid, Betti Hejüsz, Márton Kisteleki, Péter Miskolczi, Szalai Márk, Péter Pásztor, Tamas Simon, Gábor Szilágyi, Gergely Tímár, Levente Tóth, K. Kovács Ákos. Strih: Vivi Papp. Účinkujú: Imre Gelányi, Lujza Hajdu, Szabolcs Hajdu, Zsigmond Hajdu, Domokos Szabó, Erika Tankó, Orsolya Török-Illyés, Szilágyi Ágota a ďalší.
Slovenská premiéra 16. februára 2017
Keď vás okolnosti donútia ubytovať u seba doma príbuzných, nie je to práve idyla. Zakrátko je jeden podráždený, druhý ukrivdený, tretí vám závidí nos medzi očami a štvrtýz princípu neznáša všetkých. S narastajúcim časom, stráveným chtiac-nechtiac v jednom byte, situácia graduje do sledu vtipných, dramatických aj absurdne banálnych historiek, až sa napokon ukáže, že toho, kto vám najviac liezol na nervy, máte vlastne najradšej. Živo a autenticky vykreslené rodinné stretnutie s trinástkou kameramanov sfilmoval podľa vlastného scenára maďarský režisér Szabolcs Hajdu (Biele dlane, Bibliothéque Pascal, Mirage), ktorý si vo vlastnej snímke aj zahral – so svojou ženou Orsolyou Török-Illyés, dcérou Lujzou a synom Zsigmondom. Film zvíťazil na prehliadke Jameson CineFest Miskolc, na festivaloch v Cottbuse, v Istanbule a z 51. ročníka MFF Karlovy Vary si odniesol cenu za najlepší herecký výkon aj hlavnú cenu festivalu Krištáľový glóbus za najlepší film.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.