Idealista (Dánsko – USA 2015)

IdealistaIdealisten
114 minút.
Scenár: Lars Kristian Andersen, Simon Pasternak, Christina Rosendahl, Birgitte Stærmose. Réžia: Christina Rosendahl. Kamera: Laust Trier-Mørk. Strih: Olivier Bugge Coutté, Janus Billeskov Jansen, Molly Marlene Stensgaard. Hudba: Jonas Struck. Účinkujú: Peter Plaugborg, Søren Malling, Arly Jover, Thomas Bo Larsen, Jens Albinus, Henrik Birch, Filippa Suenson, Claus Bue, Marijana Jankovic, Michael Moritzen, Mikkel Vadsholt, Barbara Barnes a ďalší.
Slovenská premiéra 26. januára 2017
Dánsko-americký thriller z roku 2015 sa vracia k tragickej havárii amerického jadrového bombardéra neďaleko vojenskej základne Thule v Grónsku roku 1968. Až v deväťdesiatych rokoch sa verejnosť dozvedela, že dánska vláda i napriek zmluvám o zákaze jadrových zbraní povolila uskladnenie amerických atómových bômb na svojom území. Vysvitlo však i to, že letecká havária mala utajované neblahé dôsledky. Druhá celovečerná snímka dánskej režisérky Christiny Rosendahlovej pre kiná mala medzinárodnú premiéru na festivale v Torine roku 2015 a vlani si odniesla čestné uznania z viacerých ďalších.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.