Paterson (USA-Francúzsko-Nemecko 2016)

Paterson118 minút.
Scenár a réžia: Jim Jarmusch. Kamera: Frederick Elmes. Strih: Affonso Gonçalves. Hudba: Jim Jarmusch, Carter Logan, Sqürl. Účinkujú: Adam Driver, Golshifteh Farahani, Nellie, Barry Shabaka Henley, William Jackson Harper, Kara Hayward, Sterling Jerins, Luis Da Silva Jr., Rizwan Manji, Masatoši Nagase a ďalší.
Slovenská premiéra 26. januára 2017
Paterson pri vodopádoch na rieke Passaic je tretie najväčšie mesto amerického štátu New Jersey, známe spracovaním hodvábu a pestrosťou etnickej skladby obyvateľstva. Má druhú najväčšiu moslimskú komunitu v USA. Žili a pôsobili v ňom básnici William Carlos Williams a Allan Ginsberg. A domov tu má aj vodič autobusu mestskej dopravy, ktorý sa volá Paterson. So svojou ženou Laurou a psom Marvinom vedú malý útulný život. Paterson z Patersonu píše básne, chodí na pivo a všemožne podporuje mladú manželku, ktorá sa v domácnosti trošku nudí. Najnovší film velikána americkej nezávislej kinematografie Jima Jarmuscha je chválospevom na každodenný stereotyp, príbehom víťazstiev a porážok všedného dňa a krásy, ktorá sa skrýva aj v tých najmenších detailoch obyčajnosti.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.