Takmer chlap (Nórsko 2012)

takmer chlapMer eller mindre mann
75 minút.
Scenár a réžia: Martin Lund. Kamera: Morten Halfstad Forsberg. Strih: Lars Apneseth. Hudba: Alf Lund Godbolt, Simen Solli Schøien. Účinkujú: Henrik Rafaelsen, Janne Heltberg, Anne Ma Usterud, Tov Sletta, Kim Eidhagen, Per Kjerstad, Tore Sagen, Solvei Grimen Fosse, Terje Ranes, Ågot Sendstad, Ina Therese Lerner Grevstad, Egil Birkeland, Tone Sletteland, Anne Storberget, Polly Lahr, Elisabeth Lahr a ďalší.
Slovenská premiéra 26. januára 2017
Už v roku 2012 na festivale v Karlových Varoch zažiarila nórska komediálna dráma, uvádzaná vtedy ešte pod názvom Henrik. Odniesla si z kúpeľov Krištáľový Glóbus a Henrik Rafaelsen aj ocenenie za najlepší herecký výkon. Tridsiatnik Henrik, ktorého hrá, sa síce má stať otcom, ale i tak odmieta dospieť: s priateľmi sa oddáva detinským zábavám, alkoholu a vulgárnemu humoru. Pod škrupinou prostomyseľného večného pubertiaka sa však ukrýva citlivý neistý zraniteľný muž - a druhý, nateraz aj posledný celovečerný film nórskeho režiséra Martina Lunda je jeho psychologickým portrétom.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.