Rozpoltený (USA 2016)

rozpoltenySplit
116 minút.
Scenár a réžia: M. Night Shyamalan. Kamera: Mike Gioulakis. Strih: Luke Franco Ciarrocchi. Hudba: West Dylan Thordson. Účinkujú: James McAvoy, Haley Lu Richardson, Kim Director, Anya Taylor-Joy, Betty Buckley, Lyne Renee, Jessica Sula, Neal Huff, Brad William Henke, Sebastian Arcelus, Izzie Coffey, M. Night Shyamalan a ďalší.
Slovenská premiéra 19. januára 2017
Šiesty zmysel (1999) a Vyvolený (2000) preslávili scenáristu, režiséra a producenta indického pôvodu Manoja Shyamalana (nar. 1970) nielen v Hollywoode, ale po celom svete. Žiaľ, nasledujúcimi filmami nepotvrdil povesť zázračného dieťaťa, nakrúcajúceho brilantné príbehy s prekvapivými pointami. Posledný vládca vetra (2010) a Po zániku Zeme (2013) boli dokonca prepadáky. V roku 2015 sa pokúsil o návrat hororom The Visit. O priazeň kritikov i publika sa uchádza aj nízkorozpočtovým (5 miliónov dolárov) thrillerom s prvkami hororu The Split o mužovi, vo vedomí ktorého o nadvládu bojuje 24 rôznych osobností. Na rozdiel od bežného schizofrenika však Kevin (James McAvoy) dokáže podľa toho, ktorá z jeho osobností práve dominuje, meniť aj svoju podobu. Tri študentky, ktoré uniesol a väzní, čaká tvrdý a nevyrovnaný boj o život.
Foto: CinemArt

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.