Je to len koniec sveta (Kanada-Francúzsko 2016)

je to len koniec svetaJuste la fin du monde
97 minút.
Scenár, réžia, strih, produkcia: Xavier Dolan. Kamera: André Turpin. Hudba: Gabriel Yared. Účinkujú: Nathalie Baye, Vincent Cassel, Marion Cotillard, Léa Seydoux, Gaspard Ulliel, Antoine Desrochers, William Boyce Blanchette, Sasha Samar, Arthur Couillard, Emile Rondeau, Théodore Pellerin, Jenyane Provencher a ďalší.
Slovenská premiéra 12. januára 2017
Francúzsky herec, divadelný režisér, spisovateľ a dramatik Jean-Luc Lagarce zomrel v roku 1995 na AIDS. Päť rokov pred smrťou slávil úspechy s čiastočne autobiografickou drámou Juste la fin du monde o smrteľne chorom spisovateľovi Louisovi, ktorý sa rozhodne po rokoch navštíviť rodinu, aby oznámil, že zomiera. Rodinné stretnutie je plné napätia a hádok. V roku 2010 vznikol podľa hry televízny film Juste la fin du monde de Jean-Luc Lagarce. Napokon sa témy chopil kanadský filmár Xavier Dolan (Zabil som svoju matku, Imaginárne lásky, Tom na farme, Mami!), aby podľa vlastného scenára, vo vlastnej produkcii a s vlastným strihom nakrútil hviezdne obsadenú francúzsko-kanadskú drámu. Na lanskom festivale v Cannes ju odmenili Veľkou cenou poroty a cenou ekumenickej poroty. Kanada ju vyslala aj do zápasu o oscarovské nominácie.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.