Smrť v Sarajeve (Bosna a Hercegovina - Francúzsko 2016)

Smrt u SarajevuSmrt u Sarajevu
85 minút.
Scenár a réžia: Danis Tanović. Kamera: Erol Zubcević. Strih: Redzinald Simek. Hudba: Mirza Tahirovic. Účinkujú: Snežana Marković, Izudin Bajrović, Vedrana Seksan, Muhamed Hadžović, Faketa Salihbegović, Edin Avdagić Koja, Jacques Weber, Aleksandar Seksan Rijad Gvozden a ďalší.
Slovenská premiéra 12. januára 2017
Voľne inšpirovaný Bernardom-Henrim Lévym nakrútil bosniansky klasik Danis Tanović (Oscar 2002 za Zem nikoho, Strieborný medveď Berlinale 2013 za Epizódu zo života zberača železa) metaforickú drámu o súčasnej Európe. V najlepšom sarajevskom hoteli Europa sa 28. júna 2014 konajú oslavy storočnice atentátu na následníka rakúsko-uhorského trónu Františka Ferdinanda. Médiá, politici, celebrity... Jedným z hostí je i potomok rodiny Principovcov, pokrstený na počesť slávneho predka tiež Gavrilo. A prišiel ozbrojený! Krásna recepčná Lamija musí voliť medzi lojálnosťou k riaditeľovi hotela a vlastnou matkou. Tá, ako najstaršia zamestnankyňa v hotelovej práčovi, práve v deň, keď sa na hotel upiera záujem médií, vedie štrajk nespokojných zamestnancov, ktorí už celé mesiace nedostali plat. V podzemnom nočnom hotelovom klube má striptízový bar, bordel a kasíno miestna mafia – a tá sa rozhodne štrajk stoj čo stoj potlačiť.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.