Film Terezy Nvotovej Špina pôjde do Rotterdamu

Film Špina je intímnou drámou o tom, ako vyhrať boj so svojou hanbou a strachom a je rozprávaný z pohľadu dospievajúcej  tínedžerky Leny. Snímnka  otvára priestor najmä mladým umelcom a autorom (scenáristka Barbora Spina2 resizeNámerová, režisérka Tereza Nvotová, herečky Dominika Morávková a Anna Rakovská), čím prispieva k formovaniu novej generácie v slovenskej kinematografii. Nakrúcal sa v Bratislave a Pezinku. V hlavných úlohách sa predstavia Dominika Morávková, Anna Rakovská, Anna Šišková, Partik Holubář a Robo Jakab.

Sekcia Bright Future predstavuje mladé talenty s jedinečným štýlom a víziami, ktoré obohacujú filmové prostredie s odvážnymi filmami. Práve v tejto sekcii sa predstavujú najmä debuty. Tereza Nvotová vyrastala v Bratislave a momentálne žije v Prahe. Ako dvadsať ročná sa predstavila kontroverznýcm celovečerným dokumentom Ježiš je normálny!. Študovala na FAMU v Prahe, kde získala bakalársky titul na katedre dokumentárnej tvorby a momentálne dokončuje štúdium na Spina4 resizekatedre hranej réžie. Je režisérkou niekoľkých dokumentárnych filmov pre ČT, RTVS a HBO. Venuje sa aj herectvu, hrala hlavné postavy v niekoľkých celovečerných filmoch (Malé oslavy, Tango s komármi, 10 pravidiel ako zbaliť dievča a i.). Dlhometrážny film Špina je jej hraným debutom.

Spoločnosť BFILM sa venuje vývoju, výrobe a distribúcií filmov všetkých žánrov a rôznych audiovizuálnych formátov. pomáha mladým tvorcom presadiť sa, nakrútiť svoje dielo a úspešne ho prezentovať doma i v zahraničí.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.