Assassin's Creed (Veľká Británia-Francúzsko-Hongkong-USA 2016)

assassins creed115 minút.
Scenár: Michael Lesslie, Adam Cooper, Bill Collage. Réžia: Justin Kurzel. Kamera: Adam Arkapaw. Strih: Christopher Tellefsen. Hudba: Jed Kurzel. Účinkujú: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons, Brendan Gleeson, Michael Kenneth Williams, Brian Gleeson, Ariane Labed, Callum Turner, Matias Varela, Denis Ménochet, Lee Nicholas Harris, Hovik Keuchkerian, Carlos Bardem, Javier Gutiérrez, Martyn Mayger, Jeff Mash, Coco König a ďalší.
Slovenská premiéra 29. decembra 2016
Psychologická dráma Snowtown – shakespearovská klasika Macbeth – adaptácia videoherného hitu Assassin's Creed. Smer, ktorým sa odvíja kariéra ambiciózneho austrálskeho filmára Justina Kurzela, potvrdzuje, že kumšt je síce fajn, ale peniaze sú viac. Michael Fassbender (v Macbethovi stvárnil titulnú rolu) je spoluproducentom a hrá aj na smrť odsúdeného vraha Calluma Lyncha, ktorý sa z cely smrti dostane len preto, aby dobrým asasínom pomohol v ich boji proti zlým templárom. Kameramanom bol režisérov krajan Adam Arkapaw, hudbu skomponoval režisérov brat Jed Kurzel. Nakrúcanie v Británii, na Malte a v Španielsku si vyžiadalo 125 miliónov dolárov. Reakcie amerických kritikov sú odmietavé, publikum sa zabáva.
Foto: CinemArt

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.