Anjel Pána 2 (Česká republika 2016)

andel pane 2Anděl Páně 2
99 minút.
Scenár: Marek Epstein, Jiří Strach. Réžia: Jiří Strach. Kamera: Martin Šec. Strih: Jan Matlach. Hudba: Ondřej Brzobohatý. Účinkujú: Ivan Trojan, Jiří Dvořák, Vica Kerekes, Anna Čtvrtníčková, Jiří Bartoška, Bolek Polívka, Vojtěch Dyk, Pavel Liška, Stanislav Majer, Viktor Antonio, Marek Taclík, Marián Labuda st., Jiřina Bohdalová, Josef Abrhám, Aňa Geislerová, Veronika Žilková, Martin Huba, Petr Čtvrtníček, Gabriela Osvaldová, Klára Issová, Michal Horáček, Matěj Hádek, Lucie Bílá,, Viktor Preiss, Roman Luknár, Jiří Pecha, Karel Smyczek, Charlotte Ella Gottová, Jiří Fero Burda, František Polívka, Juraj Timko a ďalší.
Slovenská premiéra 8. decembra 2016
Jiří Strach (nar. 1973), český detský herec, ktorý sa stal režisérom, nakrútil v roku 2005 láskavú vianočnú rozprávku voľne na motívy Boženy Němcovej. Jej hrdinami boli samoľúby nešikovný anjel Petronel (Ivan Trojan) a v podstate dobromyseľný čert Uriáš (Jiří Dvořák). O jedenásť rokov prichádza pokračovanie, v ktorom vydarená dvojica musí na Zemi nájsť stratené jablko zo stromu poznania. Práve na Mikuláša, keď sa to anjelmi a čertmi len tak hemží. Napínavé hľadanie ich privedie k malej Anežke a jej mame Magdaléne, vydriduchovi Košťálovi, bande podvodníkov a ďalším zaujímavým pozemšťanom. Rozprávku s vysokým rozpočtom, českými a slovenskými hereckými hviezdami, bohatými kulisami, kostýmami a mnohými zvieratami nakrúcali v pražských televíznych štúdiách, na Šumave, v Ledči nad Sázavou, Beřkoviciach a Českom Krumlove. Českí diváci i kritici sa zhodujú, že pokračovanie je ešte lepšie, ako prvý film.
Foto: Magic Box

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.