24 týždňov (Nemecko 2016)

24 wochen24 Wochen
103 minút.
Scenár: Carl Gerber, Anne Zohra Berrached. Réžia: Anne Zohra Berrached. Kamera: Friede Clausz. Strih: Denys Darahan. Hudba: Jasmin Reuter. Účinkujú: Julia Jentsch, Bjarne Mädel, Johanna Gastdorf, Emilia Pieske, Maria-Victoria Dragus, Karina Plachetka, Barbara Focke, Martin Reik, Florian Kleine a ďalší.
Slovenská premiéra 1. decembra 2016
V autorskom projekte scenáristky a režisérky Anny Zohry Berrachedovej, pôvodným povolaním sociálnej pedagogičky z východonemeckého Erfurtu, populárna nemecká herečka Julia Jentsch stvárňuje obľúbenú televíznu komičku a celebritu Astrid, ktorá sa v pokročilom štádiu tehotenstva dozvie, že dieťa sa jej s najväčšou pravdepodobnosťou narodí postihnuté Downovým syndrómom a s ťažko poškodeným srdcom. Film zobrazuje nielen jej neľahké zvažovanie, rozhodovanie sťažené pozornosťou médií, rodinnú a vzťahovú krízu, spoznávanie komunity ľudí s Downovým syndrómom, ale i samotnú prípravu a priebeh prerušenia tehotenstva v 24. týždni. Postavy viacerých odborníkov obsadili skutoční špecialisti z odboru psychológie a medicíny. Astrid sa musí naučiť so svojím rozhodnutím žiť. Autorka sa neprikláňa na žiadnu stranu – pro life ani pro choice. Len s odzbrojujúcou úprimnosťou a otvorenosťou zobrazuje situáciu, charaktery, vzťahy a najmä ťarchu ženinho rozhodovania.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.