James White (USA 2015)

James White85 minút.
Scenár a réžia: Josh Mond. Kamera: Mátyás Erdély. Strih: Matthew Hannam. Hudba: Scott Mescudi. Účinkujú: Christopher Abbott, Cynthia Nixon, Scott Mescudi, Ron Livingston, Makenzie Leigh, David Call, David Cale a ďalší.
Slovenská premiéra 1. decembra 2016
V roku 2015 na festivaloch Sundance v americkom Park City, v Deauville a v Locarne, ale aj pri udeľovaní najrôznejších ocenení nezávislým filmovým dielam kdekoľvek na svete zažiarila debutová dráma scenáristu a režiséra Josha Monda o newyorskom povaľačovi, ktorého z nezodpovedného ľahtikárskeho života vytrhne až matkina vážna choroba. Mond, ako veľký fanúšik rappera Kida Cuiho (vlastným menom Scott Ramon Seguro Mescudi) sa k filmu inšpiroval jeho hudbou a dokonca Mescudiho obsadil aj do jednej z dôležitých vedľajších postáv. Film vznikol mimo veľkých ateliérov, s pomocou financií filmových a hudobných fanúšikov, vyzbieraných cez Kickstarter. Za kamerou stál maďarský kameraman Mátyás Erdély.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.