Červený pavúk (Poľsko-Česko-Slovensko 2015)

cerveny paukCzerwony Pająk
98 minút.
Scenár: Marcin Koszałka, Łukasz M. Maciejewski. Réžia a kamera: Marcin Koszałka. Strih: Krysztof Komander, Marcin Koszałka. Hudba: Petr Ostrouchov. Účinkujú: Filip Pławiak, Adam Woronowicz, Małgorzata Foremniak, Karolina Kominek, Julia Kijowska, Marek Kalita, Wojciech Zieliński, Nikodem Rozbicki, Robert Mika, Andrzej Konopka, Marcin Tyrol, Marek Kasprzyk a ďalší.
Slovenská premiéra 24. novembra 2016
Poľsko-česko-slovenský thriller je celovečerným hraným režijným debutom známeho a ceneného poľského scenáristu, kameramana a dokumentaristu Marcina Koszałku (nar. 1970) podľa námetu Marty Szrederovej. Vracia sa pol storočia do poľskej minulosti. Krakovský mladý talent v skokoch do vody Karol Kremer sa v roku 1967 stane svedkom vraždy. Nazdáva sa, že v páchateľovi, starom mužovi, spoznal obávaného sériového vraha, prezývaného Červený pavúk. Obete zabíja kladivom a hoci ich má za sebou viac ako desať, zdá sa, že polícia naňho nestačí. Poháňaný zvedavosťou začne vraha sledovať. Postupne zisťuje, že aj on sám má svoje skryté túžby, o ktorých doteraz netušil. Snímka mala premiéru na 50. MFF Karlove Vary a získala ocenenia na viacerých svetových filmových festivaloch.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.