Vtedy v raji (Česko 2016)

vtedyvrajiTenkrát v ráji
99 minút.
Scenár: Josef Urban. Réžia: Peter Pálka, Dan Krzywoň. Kamera: Lukáš Teren, Jiří Petr. Strih: Jiří Brožek. Hudba: Radůza. Účinkujú: Vavřinec Hradilek, Vica Kerekes, Jan Budař, Miroslav Etzler, Simona Stašová, Jürgen Heinrich, Ondřej Havelka, Ladislav Mrkvička, Petr Šmíd, Petr Buchta, Claudia Vašeková a ďalší.
Slovenská premiéra 24. novembra 2016
Film na motívy rovnomenného románu spisovateľa a scenáristu Josefa Urbana, ktorý sa nakrúcal aj vo Vysokých Tatrách, rozpráva o „osudovej láske, nezlomnom priateľstve a vzťahoch českých a nemeckých horolezcov, do ktorých osudovo zasiahla vojna“. Český dvojnásobný olympionik, vodný slalomár Vavřinec Hradílek hrá najlepšieho českého horolezca svojej doby Josefa Smítka, ktorý odmietol nastúpiť na práce do Nemecka v rámci totálneho nasadenia a radšej sa ukrýval v českých horách. Pôvodný projekt chorvátskeho filmára, absolventa FAMU Lordana Zafranovića dokončili na postoch debutujúcich režisérov herec slovenského pôvodu Peter Pálka a český filmár Dan Krzywoň. Producentom bol autor námetu Josef Urban. Ani záštita prezidenta SR Andreja Kisku nad slovenskou premiérou nemôže zvrátiť zdrvujúce reakcie českých kritikov aj divákov. Dva týždne po premiére film, označovaný ako katastrofa, s 16 684 divákmi vypadol z českého rebríčka Top 20.
Foto: Bontonfilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.