Dievča vo vlaku (USA 2016)

dievca vo vlakuThe Girl on the Train
112 minút.
Scenár: Erin Cressida Wilson. Réžia: Tate Taylor. Kamera: Charlotte Bruus Christensen. Strih: Michael McCusker. Hudba: Danny Elfman. Účinkujú: Haley Bennet, Emily Blunt, Justin Theroux, Rebecca Ferguson, Luke Evans, Laura Prepon, Allison Janney, Edgar Ramírez, Lisa Kudrow, Darren Goldstein, Lana Young a ďalší.
Slovenská premiéra 6. októbra 2016
O tom, že aj čitatelia kníh sú len spotrebitelia a podliehajú marketingu, svedčí kolosálny úspech priemerného kriminálneho thrilleru Dievča vo vlaku britskej autorky pôvodom zo Zimbabwe Pauly Hawkinsovej. Hoci príbeh ani forma nevyniká originalitou, román sa v roku 2015 stal bestsellerom najskôr v Británii a Spojených štátoch, potom aj vo zvyšku sveta. Nečudo, že po ňom hneď skočili hollywoodski obchodníci s filmovými snami. Sfilmovať ho dali menej známemu americkému režisérovi Tateovi Taylorovi (nar. 1969), ktorý sa uviedol snímkami Farba citov a Get On Up - Príbeh Jamesa Browna. Príbeh rozvedenej alkoholičky Rachel Watsonovej (Emily Bluntová), ktorá je presvedčená, že sa stala svedkyňou zločinu, ale po vytriezvení sa na nič nepamätá, americkí filmári z predmestia Londýna presunuli na okraj New Yorku. Stupeň originality ilustruje fakt, že ide o prinajmenšom štvrtý film s názvom The Girl on the Train od roku 2000.
Foto: Forum Film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.