Pirko (Česká republika-Slovenská republika 2016)

pirko92 minút.
Scenár: Lucia Klein Svoboda. Réžia: Lucia Klein Svoboda, Petr Klein Svoboda. Kamera: Asen Šopov. Strih: Jan Daňhel. Hudba: Ľubica Malachovská Čekovská. Účinkujú: Dominika Zeleníková, Tibor Kotlár, Viktória Šuplatová, Martin Finger, Tamás Gál, Boleslav Polívka, Lucia Klein Svoboda, Jan Plouhar, Štěpán Kozub, Rebeka Dzechová, Juraj Igonda, Tibor Šaraj a ďalší.
Slovenská premiéra 6. októbra 2016
Manželia Petr Klein Svoboda a Lucia Klein Svoboda debutujú ako scenáristi a režiséri česko-slovenskej koprodukčnej drámy o dievčine z detského domova, ktorá po osemnástych narodeninách komplikovane hľadá svoje miesto v normálnom svete. Spoznáva život na ulici, hrubé násilie, brutálne zneužívanie, drogy, bezmocnosť, ale napokon aj nádej. Film vznikal 28 nakrúcacích dní v septembri až novembri 2015 na Slovensku a v Česku. Autori sa pri jeho tvorbe nechali inšpirovať skutočnými osudmi zneužívaných dievčat. Spracovaním chceli Kleinovci Svobodovci podľa vlastných slov vzdať hold americkej kinematografii 70. rokov, preto film snímali sférickou optikou vo formáte cinemascope. Hlavnú postavu Martinu alias Shakiru stvárnila mladá slovenská herečka Dominika Zeleníková. Kráľ slovenského rapu Patrik Vrbovský venoval do filmu dve skladby, zložil pieseň inšpirovanú filmom a nakrútil k nej videoklip so zábermi z filmu.
Foto: Bontonfilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.