Sully (USA 2016)

sully96 minút.
Scenár: Todd Komarnicki. Réžia: Clint Eastwood. Kamera: Tom Stern. Strih: Blu Murray. Hudba: Christian Jacob. Účinkujú: Tom Hanks, Aaron Eckhart, Laura Linney, Anna Gunn, Autumn Reeser, Holt McCallany, Jerry Ferrara, Max Adler, Sam Huntington, Wayne Bastrup, Valerie Mahaffey, Jeff Kober, Mike O'Malley, Chris Bauer, Gary Weeks, Wilbur Fitzgerald, Brett Rice, Jeremy Luke, Robert Pralgo, Patch Darragh, Doris McCarthy a ďalší.
Slovenská premiéra 8. septembra 2016
Pilot Chesley 'Sully' Sullenberger sa v januári 2009 dostal na prvé stránky svetových médií, keď ako kapitán letu 1549 pre technické problémy pristál krátko po štarte z newyorského letiska LaGuardia s dopravným lietadlom Airbus A320 na hladine rieky Hudson. Zachránil síce všetkých cestujúcich, no i tak bol obvinený. Hrozilo, že vyšetrovanie zničí nielen jeho renomé a kariéru, ale aj celý život. Námetom pre scenáristu Todda Komarnického bola Sullenbergova kniha Highest Duty. Drámu s Tomom Hanksom v hlavnej role nakrútil 86-ročný Clint Eastwood veľkoformátovými kamerami systému IMAX. S kameramanom Tomom Sternom spolupracoval už na filmoch Krvná pomsta, Tajomná rieka, Listy z Iwo Jimy, Zástavy našich otcov aj Americký ostreľovač.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.