Sloboda pod nákladom (Slovenská republika 2016)

sloboda pod nakladom61 minút.
Scenár, réžia, kamera: Pavol Barabáš. Strih: Róbert Karovič. Hudba: Michal Novinski, Martin Barabáš, Ladislav Chudík. Účinkujú: Viktor Beránek, Ladislav Chudík, Peter Petras, Ladislav Kulanga a ďalší.
Slovenská premiéra 1. septembra 2016
Hodinový dokument najúspešnejšieho slovenského tvorcu expedičných, cestopisných a horských filmov Pavla Barabáša je poklonou tatranských nosičov, ktorí zásobujú vysokohorské chaty. Barabáš ako jeden z mála filmárov dosiahol Severný i Južný pól, žil s Pygmejmi v Kongu a prešiel najťažší kaňon sveta Trou de Fer. Za svoje diela dostal vyše 300 ocenení z celého sveta. Ako horský nosič pôsobil od svojich sedemnástich rokov a dôverne pozná nielen remeslo, ale aj legendárnych tatranských nosičov. Prvý pokus nakrútiť o nich film sa v roku 2002 skončil neúspešne. Teraz sa k materiálu vrátil so slovami: „Nosičský život ma naučil, že čo si človek naloží na chrbát, musí aj doniesť do cieľa. A ja som si naložil tento film.“
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.