Čo uvedie Bažant Kinematograf v auguste

Filmové retroautobusy Bažant Kinematograf doteraz navštívili 17 slovenských miest. Najnavštevovanejšími filmami sú zatiaľ tituly Wilsonov (r. Tomáš Mašín) a Eva Nová (r. Marko Škop), oba videlo doteraz približne po 3 000 divákov. Najväčšiu návštevnosť Bažant Kinematograf zaznamenal zatiaľ v Ružomberku (vyše 1 600 divákov), v Banskej Bystrici (takmer 1 400 divákov) a v Piešťanoch (1 200 divákov). Do konca sezóny ešte zostáva 14 zastávok.

 

Vsetkocomamrad 2 resizeZáujmu divákov sa tradične teší aj Letné kino Bažant Kinematograf na bratislavskej Magio pláži a doterajšie filmové projekcie navštívilo v priemere okolo 400 divákov na jedno predstavenie. Najviac si ich prišlo pozrieť film Eva Nová (r. Marko Škop), s dokumentárnym predfilmom Projekt ´73 (r. Jana Durajová) za účasti legiend slovenského grafického dizajnu Karola Rosmányho, Jana Meisnera a Pavla Chomu. Druhým najnavštevovanejším filmom bola česko-slovenská komédia Teória tigra (r. Radek Bajgar). Veľký úspech u divákov majú aj filmy Woodyho Allena, špeciálne zabezpečené pre verejné premietanie iba v kine Bažant Kinematograf na Magio pláži.

 

V piatok 5. augusta bude Letné kino na Magio pláži miestom, kde budú filmoví aj športoví nadšenci môcť sledovať priamy prenos slávnostného otvorenia Letných olympijských hier v Riu de Janeiro. Sprievodný program v oficiálnej fanzóne slovenského olympijského tímu na Magio pláži bude prebiehať od 16:00 a filmový program od 22:15. V letnom kine bude uvedený dokument o Riu de Janeiro, brazílsky film Bossa Nova (b. Bruno Barreto) a o polnoci začne prenos zo štúdia olympijských hier a od 1:00 prenos z otváracieho ceremoniálu LOH Rio 2016.

 

Vsetkocomamrad 1 resizeOd nedele 7. augusta program Letného kina na Magio pláži pokračuje ďalšou sériou filmových projekcií, ktorú otvorí film Stratení v Mníchove s osobným úvodom režiséra Petra Zelenku. V pondelok večer príde predstaviť svoj film Všetko čo mám rád, významný slovenský režisér Martin Šulík. Projekcia sa bude konať aj pri príležitosti slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie. Práve vďaka projektu sprievodnej kultúrnej prezentácie SK PRES bol film zreštaurovaný a zdigitalizovaný a po 24 rokov od svojho vzniku sa v obnovenej premiére opäť vracia k divákom.

 

MatejSulgan resizeUtorok 9. augusta bude patriť filmu Zelig, poslednému z cyklu štyroch kultových filmov Woody Allen de luxe, streda večer islandskému filmu Barani (r. Grímur Hákonarson) a štvrtok 11. augusta je opäť venovaný rodičom aj deťom, pre ktorých je pripravený animovaný film V hlave (r. Pete Docter, Ronnie Del Carmen).

 

Letné kino Bažant Kinematograf na Magio pláži premieta v termíne do 16. 8., vždy od nedele do štvrtka, od 21:00. Nepremieta sa za mimoriadne nepriaznivého počasia, predovšetkým za silného vetra.  Projekcie sú bez vyberania vstupného.

Foto: Robo Hubač

Viac: www.kinematograf.sk

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.