Pattaya

Štruktúra príbehu spolu s hlavnými predstaviteľmi je v porovnaní s predchádzajúcim filmom Francka Gastambide Porn in the Hood mimoriadne podobná (ak nie totožná). Obe snímky sú charakteristické svojím absurdným humorom o Pattaya2 resizemalých ľuďoch, odkazmi na americkú mainstreamovú produkciu, reality show, či sexuálnymi narážkami. Podobne je to aj s postavami týchto dvoch filmov. V centre pozornosti stoja tri hlavné charaktery - svalnatý chlapík snažiaci sa nadobudnúť fyzickú podobu známeho amerického akčného herca, jeho nie príliš sebavedomý kamarát tyranizovaný prísnym otcom, ktorý je potomkom francúzskych Arabov a veriaci moslimský trpaslíči muž.

Samotný režisér Gastambide si zahral postavu Frankyho. Pattaya4 resizeChlapíka posadnutého chodením do posilňovne. Prečo? Chcel by sa podobať na samotného Vin Diesela, čo sa mu v rámci jeho fyziognómie koniec-koncov celkom podarilo. Aby svaly nepestoval len pre potešenie svojho vlastného ega, toto je spôsob, akým sa snaží získať svoju expriateľku, ktorá sa už o neho viac nezaujíma. Jej charakter je ďalej prepracovaný Pattaya6 resizeprostredníctvom flashbackov v podobe Frankyho fantázie a snov.

Navnadený Frank sa rozhodne počúvnuť svojho kamaráta Krima, aby sa spolu vydali na cestu do Thajska a mestečka plného bitkárov. Keďže sa snažia spraviť si, takpovediac, výlet Pattaya5 resizedo raja, ukecajú ich suseda Karima, aby šiel s nimi. Ten však netuši o čo skutočne ide. Malého moslimského kamaráta prihlásili do bitkárskej súťaže. Keď dorazia na miesto, na jeho veľké prekvapenie sa neocitá pred svätým miestom, ale v tropickej Sodome a Gomore plnej sexuálnej liberálnosti (transexuáli, sex pred a mimo manželstva a podobne), kde nejaký trpaslík nie je žiadnou výnimkou a neupútava pozornosť okloidúcich.

Nedá sa povedať, že by minimálne prvá polovica filmu niesla nejaké posolstvo. V druhej polovici snímka Pattaya naznačuje niečo v zmysle ,,nemôžeme všetko robiť len tak, ako sa Pattaya8 resizenám zachce," ale v podstate tento pokus bol po všetkých tých gagoch o sexualite, trpaslíkoch, rasových a náboženských AKOŽE vtipov, len volaním do prázdna. Napriek faktu, že snímka bola vo Francúzsku prijatá mimoriadne kladne a len za tri týždne dokázala tvorcom zarobiť 1,6 milióna eur, ani napriek jej krátkej metráže nedokázala upútať moju pozornost ani humorom, ani citovaním scén z filmov iných tvorcov. Z kina som odchádzala neuspokojená a unudená. Film teda ostal istým spôsobom hodnotný len pre malú cieľovú skupinku divákov, medzi ktorých z pochopiteľných dôvodov nepatrím.

Pattaya7 resizePattaya, Francúzsko, 2016
Dĺžka: 97 minút
Réžia: Franck Gastambide
Scenár: Franck Gastambide, Stéphane Kazandjian
Kamera: Renaud Chassaing
Strih: Laure Gardette
Hudba: Éric Neveux, DJ Kore
Hrajú: Franck Gastambide, Malik Bentalha, Anouar Toubali, Ramzy Bedia, Gad Elmaleh, Sabrina Ouazani, Sissi Duparc a ďalší
Distribúcia: Continental film
Premiéra v SR:  14. júla 2016
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.