Všetko čo mám rád (ČSFR 1992)

vsetko co mam rad92 minút.
Scenár: Ondrej Šulaj, Martin Šulík. Réžia: Martin Šulík. Kamera: Martin Štrba. Strih: Dušan Milko. Hudba: Vladimír Godár. Účinkujú: Juraj Nvota, Gina Bellman, Jakub Ursiny, Zdena Studenková, Anton Šulík, Viera Topinková, Jiří Menzel, Rudolf Sloboda, Oľga Vronská, Marta Rašlová, Daniela Kuffelová, Viktor Blaho, Alena Srbecká a ďalší.
Slovenská premiéra 23. júna 2016
Najlepší slovenský film roka 1992 prináša príbeh 38-ročného Tomáša, ktorý sa zaplieta do malicherných konfliktov s bývalou ženou, rieši problémy dospievajúceho syna i starnúcich rodičov, a tak útek s mladou Angličankou sa zdá byť prijateľným východiskom. Tri veľké Š slovenského filmu: Šulík, Šulaj, Štrba. A k tomu Godár, Nvota, Sloboda, Ursíny a Menzel. Kríza stredného veku, citový zmätok, ale aj chaos mravov a hodnôt, hľadanie pevných bodov a istôt vo svete, ktorý sa otriasa po novembri 1989. Názov Všetko čo mám rád vôbec neklame: to všetko máme radi, to všetko nás baví, teší, dojíma, očisťuje, lieči. Šulíkov druhý celovečerný hraný film prišiel v neradostnej situácii roku 1992 ako zjavenie. Pre mnohých dodnes predstavuje vrchol režisérovej tvorby.
Foto: Garfield Film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.