Pátranie (Francúzsko 2014)

patranie 023149 minút.
Scenár a réžia: Michel Hazanavicius. Kamera: Guillaume Schiffman. Strih: Anne-Sophie Bion, Michel Hazanavicius. Účinkujú: Bérénice Bejo, Annette Bening, Maxim Jemeljanov, Abdul Chalim Mamucijev, Zuchra Duišvili, Lela Bagakašvili, Jurij Curilo, Anton Dolgov, Mamuka Mačitidze, Rusudan Pareulidze, Bjarne Henriksen, Erika Sainte, Dmitro Rybalevskij a ďalší.
Slovenská premiéra 12. mája 2016
Ani tretí film, ktorý tento týždeň uvádza do kín distribučná spoločnosť Film Europe, nepatrí k horúcim novinkám. Predvlani mala na festivale v Cannes premiéru dráma francúzskeho scenáristu a režiséra s litovskými koreňmi Michela Hazanaviciusa, manžela herečky Bérénice Bejo. Obsadil ju aj do hlavnej ženskej roly humanitárnej pracovníčky a zdravotnej sestry Carole. Počas vojny v Čečensku sa ujme malého chlapca, po ktorom zúfalo pátra jeho staršia sestra Raisa. A potom je tu ešte dvadsaťročný Kolja ―regrút, ktorého postupne ubíja každodenný vojnový režim. Filmu v Cannes udelili len čestné uznanie za výpravu. Námetom sa stal americko-švajčiarsky film Freda Zinnemanna Poznamenaní z roku 1948 o deťoch, vracajúcich sa z koncentračných táborov. Je len málo známy fakt, že za detskú rolu Karla Malíka dostal jeho český herecký predstaviteľ Ivan Jandl Oscara.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.