Kolónia (Nemecko-Luxembursko-Francúzsko 2015)

kolonia 003Colonia
110 minút.
Scenár: Torsten Wenzel, Florian Gallenberger. Réžia: Florian Gallenberger. Kamera: Kolja Brandt. Strih: Hansjörg Weißbrich. Hudba: André Dziezuk, Fernando Velázquez. Účinkujú: Emma Watson, Daniel Brühl, Michael Nyqvist, Richenda Carey, Vicky Krieps, Jeanne Werner, Julian Ovenden, Martin Wuttke, August Zirner, Nicolás Barsoff, César Bordón, Stefan Merki, Steve Karier, Lucila Gandolfo, Katharina Müller-Elmau, Paul Herwig, Johannes Allmayer, Gilles Soeder, Rouven Blessing, Marcelo Vilaro, Iván Espeche a ďalší.
Slovenská premiéra 28. apríla 2016
Nemecký scenárista a režisér Florian Gallenberger nakrútil v nemecko-luxembursko-francúzskej koprodukcii historický romantický thriller podľa skutočných udalostí z Chile 70. rokov minulého storočia. V kolónii – sekte Dignidad, ktorú v Latinskej Amerike založil nacistický lekár a samozvaný kazateľ Paul Schäfer, nadobudli idey národného socializmu, rasizmu a xenfóbie obludné rozmery. Práve tam sa vydá čilská letuška s nemeckými koreňmi Lena (Emma Watson) po stopách svojho milovaného Daniela (Daniel Brühl). A zisťuje, že kolónia slúži ako likvidačný tábor oponentov režimu diktátora Augusta Pinocheta. Skutoční Pinochetovi teraz stúpenci dosiahli, že film, ktorý vznikal aj v Chile, ale najmä v Argentíne, sa zatiaľ nedostal do čilských kín.
Foto: CinemArt

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.