Hardcore Henry (Rusko-USA 2015)

hardcoreХардкор
96 minút.
Scenár: Will Stewart, Ilja Najšuller. Réžia: Ilja Najšuller. Kamera: Seva Kaptur, Feodor Lyass, Pavel Kapinos. Strih: Steve Mirkovich, Vlad Kaptur. Hudba: Darja Čaruša. Účinkujú: Sharlto Copley, Danila Kozlovskij, Tim Roth, Haley Bennett, Andrej Dementiev, Kirill Serebrennikov, Darja Čaruša, Ravšana Kurkovová, Polina Filonenková, Sergej Šnurov, Alexandr Pal, Oleg Poddubnyj a ďalší.
Slovenská premiéra 21. apríla 2016
Líder moskovskej indie-rockovej skupiny Ба́йтинг Э́лбоус (Biting Elbows) a príležitostný herec Ilja Najšuller prežil detstvo v Londýne a stal sa úspešným tvorcom videoklipov (pre svoju kapelu). V produkcii Timura Bekmambetova vlani debutoval réžiou rusko-amerického koprodukčného celovečerného akčného sci-fi thrilleru s Juhoafričanom Sharltom Copleyom, známym z filmov District 9, Elysium a Chappie. Celý ho nakrútil s rozpočtom 2 milióny dolárov kamerami GoPro Hero 3 Black Edition v Rusku, v anglickom jazyku a pohľadom hlavnej postavy – Henryho, ktorý precitne s vymazanou pamäťou uprostred nebezpečných udalostí. Zámerne využíva všemožné klišé akčného žánru a počítačových hier, pretože chcel na veľké plátno s najmodernejším zvukom preniesť zážitky z herných počítačových monitorov. Film sa stal hitom na lanskom festivale v Toronte a rozdelil kritikov na dve jasne vyhranené protichodné skupiny.
Foto: Bontonfilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.