Kniha džungle (USA 2016)

kniha dzungleThe Jungle Book
106 minút.
Scenár: Justin Marks. Réžia: Jon Favreau. Kamera: Bill Pope. Strih: Mark Livolsi. Hudba: John Debney. V pôvodnom znení účinkujú: Neel Sethi, Bill Murray, Ben Kingsley, Idris Elba, Lupita Nyong'o, Scarlett Johansson, Giancarlo Esposito, Christopher Walken, Garry Shandling, Brighton Rose, Emjay Anthony, Max Favreau, Jon Favreau, Sam Raimi, Madeleine Favreau a ďalší. V slovenskom znení účinkujú: Miško Kaprálik, Karol Čálik, Ján Greššo, Matej Landl, Janette Švoňavská, Lucia Hurajová, Stanislav Staško, Marián Labuda ml. a ďalší.
Slovenská premiéra 14. apríla 2016
Filmové štúdiá Walta Disneyho pokračujú v sérii hraných filmov podľa populárnych animovaných disneyoviek. Na rad prišiel Mauglí s jeho čeliadkou z džungle, voľne podľa svetoznámeho románu Rudyarda Kiplinga a kresleného filmu z roku 1967. Režisér Jon Favreau sa snímkou pokúša napraviť si povesť, pošramotenú neúspechom jeho Kovbojov a votrelcov z roku 2011. S veľkou porciou realistickej digitálnej animácie a s utajovaným rozpočtom nanovo vznikli obľúbené i obávané zvieracie postavičky, digitálne sú i všetky prostredia a pozadia. Ľudské postavy stvárnili Američania s indickými koreňmi Neel Sethi (Mauglí) a Ritesh Rajan (jeho otec). Pralesnú háveď narozprávali hollywoodske hviezdy, vedľajšie postavy aj režisér, jeho príbuzní aj kolega Sam Raimi. Audiovizuálna atrakcia sa do svetových kín dostáva vo formátoch Disney Digital 3D, RealD 3D aj IMAX 3D.
Foto: Saturn Entertainment

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.