Mallory (Česká republika 2015)

mallory101 minút.
Scenár a réžia: Helena Třeštíková. Kamera: David Cysař, Vlastimil Hamerník, Jiří Chod. Strih: Jakub Hejna. Hudba: Tadeáš Věrčák.
Slovenská premiéra 7. apríla 2016
Po unikátnych časozberných dokumentoch Marcela, René a Katka prichádza známa česká dokumentaristka Helena Třeštíková s novým filmom. V roku 2002 sa v rámci prác na filmovom cykle Ženy a drogy stretla so svojráznou narkomankou Mallory, ktorá po narodení dieťaťa zo dňa na deň prestala užívať drogy. Režisérku zaujala bezprostrednosťou a najmä schopnosťou jasne formulovať myšlienky a pocity. Trinásť rokov s kamerou sledovala úsilie Mallory vrátiť sa do bežného života. Aj obdobie, keď sa ocitla s dieťaťom na ulici a žila ako bezdomovec. Mallory na strednej odbornej škole študuje sociálnu starostlivosť a svoje uplatnenie nakoniec našla v pomáhaní tým, ktorých život pozná najlepšie – ľuďom na okraji spoločnosti. Třeštíkovej film je teda aj o nádeji, že každý ma šancu zmeniť svoj život.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.